Project Q

Project-Q: Laat je helpen bij het kiezen van een boek

Het kiezen van een boek is niet altijd een makkelijke opgave. Daarbij kan het handig zijn om te weten wat anderen van het boek vinden. Welke boeken zijn echte aanraders en mag je niet missen? Bibliotheek Assen gaat hier het antwoord op geven met behulp van de modernste technieken: maak kennis met Project-Q.

Project-Q

Met Project-Q wordt lezen op een innovatieve wijze gestimuleerd. Op video vertellen kinderen over hun favoriete boek. Ze leggen uit waarom anderen deze ook moeten gaan lezen. De filmpjes worden vervolgens met behulp van QR-codes in boeken gepubliceerd. Het is daarom niet langer nodig om recensies op te zoeken op internet, anderen te vragen naar hun mening over het boek of zelfs de achterkant van het boek te bestuderen. Door het scannen van de QR-code met een smartphone is namelijk meteen een persoonlijke recensie zichtbaar!. 


Met steun van het Rabofonds ontwikkelt Bibliotheek Assen in samenwerking met Bibliotheek Hoogeveen de komende maanden dit project. Meer dan tweehonderd kinderen hebben al hun mening gegeven over hun favoriete boek. Natuurlijk gaan we door met het verzamelen van persoonlijke recensies. Zo ontstaat er gedurende de komende jaren een steeds uitgebreidere collectie van persoonlijke recensies. Zo bieden Bibliotheek Assen en Bibliotheek Hoogeveen een nieuwe manier om op leuke wijze kennis te maken met boeken en verhalen.

De opnames hebben de kinderen zelf gemaakt tijdens de Week van de Mediawijsheid. Met behulp van iPads filmden de basisschoolleerlingen elkaar en vertelden ze over hun favoriete boek. In het filmpje hieronder vertelt Nulyanur Saglam van OBS De Driemaster Assen wat zij vindt van het boek ‘Het geheim van de ruilkinderen’ van Wieke van Oordt.Binnenkort wordt Project Q officieel gelanceerd. Dan zijn ook de andere filmpjes te bekijken op onze site.