E-books

E-books lenen 

Houd je veel van lezen maar kom je er niet aan toe om regelmatig naar de Bibliotheek te gaan? Dan is onze collectie e-books echt iets voor jou! Je kunt kiezen uit duizenden boeken die te lezen zijn op je tablet, smartphone of e-reader. Van literaire thrillers tot de nieuwste kinderboeken, het is allemaal binnen een aantal muisklikken geregeld! Als je lid bent van de Bibliotheek kun je de e-books gratis lezen.Elke drie weken kun je tien verschillende e-books lenen die je ook nog eens onbeperkt kunt verlengen. 

Via de landelijke portal van de Bibliotheek kun je de e-books lezen. 

E-books lezen kan op 3 manieren

  • Via de mobiele app kun je je e-books offline lezen op een smartphone of tablet.
  • Op een e-reader door het boek te downloaden.
  • Online lezen op een pc, laptop of tablet.

 

Naar E-books lenen >>  

Veel gestelde vragen

Vragen over het e-bookplatform?
Kijk dan op veelgestelde-vragen.bibliotheek.nl. Hier vind je het antwoord op je vraag, instructiefilmpjes en handleidingen. 
Mocht je er niet uitkomen, dan staat hier ook een contactformulier


Meer e-books lezen via de Bibliotheek:

Klassiekers gratis als e-book

Klassieke werken van literatuurgiganten als Shakespeare, Tolstoj, Twain of ‘onze eigen’ Multatuli, Beets, Nescio en Couperus zijn als e-book gratis te downloaden via de catalogusvan de bibliotheek. Je kunt kiezen uit ruim 40.000 e-books uit het zogenaamde Project Gutenberg.

Vind E-books in de catalogus .
In het kader onder het kopje "Gevonden resultaten" vind je de E-books. Zoek bijvoorbeeld op Max Havelaar.

Naar het E-books overzicht >> 


 

Books Eregalerij: klassieke meesterwerken als gratis download

De eBooks Eregalerij is een digitale etalage met klassieke meesterwerken uit de Nederlandse literatuur, verrijkt met verhalen, beeldmateriaal en achtergrondinformatie. Je hoeft hiervoor geen lid van de bibliotheek te zijn.

Naar de Eregalerij >>  (ook voor de iPad) 


E-book selectie: de beste klassiekers direct op je iPad

De Bibliotheek heeft een app ontwikkeld die je de weg wijst in het aanbod rechtenvrije digitale boeken. Een selectie van pareltjes die je met de app direct kunt downloaden en lezen op je iPad! Het betreft hier vooral oudere Nederlandstalige boeken waarvan het auteursrecht is verlopen. Je kunt ook de ePubs downloaden, die je vervolgens op bijvoorbeeld je e-reader kunt lezen.

Downloaden >>


E-bookdiscs lenen in je bibliotheek

In elke Drentse bibliotheek kun je e-bookdiscs lenen. Dit zijn cd-rom’s waar e-books op staan die je kunt kopiëren naar bijvoorbeeld je e-reader, tablet of computer. De e-bookdiscs zijn er in verschillende genres, o.a. thrillers en romantiek.

Ga naar het overzicht van de e-Bookdiscs >>


VakantieBieb

In zomervakantie is de VakantieBieb beschikbaar met eeen mooie selectie e-books, te lezen op tablet of mobiele telefoon. Voor leden en niet-leden: het enige wat je moet doen, naast de app downloaden op je tablet of mobiel en een aantal boeken ophalen, is je eenmalig registreren. Daarna is het boekenaanbod onbeperkt beschikbaar totdat de vakantieperiode voorbij is. Je kunt offline lezen. 

Elke vakantieperiode wordt via de app een nieuwe selectie e-books beschikbaar gesteld. 


Meer informatie

Neem ook eens een kijkje op de website Ereaders.nl. Op deze site staan handige tips voor 'beginnende' digitale lezers. Verder vind je hier een kieswijzer om e-readers te vergelijken en nog meer links naar e-bookshops.

Selectie sites om E-books te downloaden (gratis en betaald)

We hebben een selectie van sites om e-books te downloaden op een rij gezet.  Zowel in het Nederlands als in het Engels.

Naar het overzicht >>