Hulp bij het kiezen

 

WelkBoek

Met WelkBoek kun je op een unieke manier een leuk nieuw boek uitzoeken. Je kunt zoeken op trefwoorden zoals 'vrolijk', 'onvoorspelbaar' en 'ongewoon', maar ook op kenmerken van het personage en het plot of op de plaats waar het verhaal zich afspeelt. Probeer het snel zelf: 

Je kunt boeken selecteren op basis van kenmerken zoals vrolijk, onvoorspelbaar, buitengewoon en optimistisch, maar ook op personage, plot of plaats.

En dan…? het gevonden boek aanvragen!

Heb je een boek gevonden dat je aanspreekt? Op de WelkBoek-pagina met informatie over het boek, vind je de aanvraagknop.  Je kunt hier inloggen met je eigen bibliotheekpasnummer en wachtwoord en het boek op deze manier bij jouw eigen bibliotheek aanvragen. Dit heeft een nadeel: als het boek niet bij jouw bibliotheek verkrijgbaar is, wordt het uit een andere bibliotheek gehaald en dat brengt kosten met zich mee.

Wil je dat risico niet nemen? Ga dan naar de website van je eigen bibliotheek om te kijken of het boek daar verkrijgbaar is. Je kunt het dan ook het beste via de site van je eigen bibliotheek reserveren.

Lees- of luisteradvies

Heb je een schitterend boek gelezen en wil je graag meer lezen in dezelfde sfeer? Via de optie "Leesadvies" kun je aanbevelingen voor boeken of auteurs opvragen, gebaseerd op het leengedrag van andere bibliotheekgebruikers.

Zoek in de catalogus naar vergelijkbare auteurs/muziek

Meest geleend

 Wat zijn de meest geleende titels van de bibliotheek?