Luisterboeken


Een luisterboek is een gesproken versie van een boek op cd. Steeds meer mensen ontdekken luisterboeken als ideale manier om te ontspannen en toch te lezen. Luister naar een mooi verhaal of hoorcollege tijdens een auto- of treinreis. Ook voor mensen die slechtziend zijn, zijn luisterboeken dé oplossing. 

Niet alleen bestaan er voorgelezen romans of kinderversjes en -sprookjes, er zijn tegenwoordig ook moderne hoorspelen, hoorcolleges en uittreksels van managementboeken op luistercd of als download te verkrijgen. 

Naast luisterboeken zijn er ook gesproken boeken op daisy-rom te leen. Het verschil tussen luisterboeken en daisy-roms staat bij Aangepast lezen

 Luisterboeken en hoorcolleges in de bibliotheek

In de collectie vind je een ruime keus aan voorgelezen romans, jeugdboeken en hoorcolleges. Je leent ze gewoon net als een boek bij de bibliotheek. Bekijk hier de luisterboeken uit de collectie.

Naast  gesproken luisterboeken van romans en hoorspelen heeft de bibliotheek hoorcolleges en andere informatieve en instructieve luisterboeken in de collectie. In de catalogus vind je een overzicht van de hoorcolleges 

LuisterBieb app ontsluit luisterboeken

Hiermee kun je gratis genieten van luisterboeken, waar en wanneer je maar wil. Het aanbod varieert van romantische boeken tot luistercolleges op universitair niveau. 

De LuisterBieb-app is geschikt voor alle momenten waarbij je mobiel bent, zoals in de trein, auto, tijdens het sporten, tuinieren en koken. Kortom: vaak momenten waarop handen en ogen met andere dingen bezig zijn. Tevens is de app geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie. Onder het motto ‘luister je lijst’ kan het ook een stimulans zijn voor scholieren om hun boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren. Deze titels zijn alleen voor bibliotheekleden te beluisteren, voor de gebruikelijke periode van drie weken. Rechtenvrije luisterboeken en colleges blijven gratis en zonder beperkingen voor iedereen beschikbaar. De Luisterbieb app is te downloaden voor iPhone- en Android-gebruikers.