Muziekweb en leendirect

De grootste muziekcollectie van Nederland

Is een cd of muziek-dvd die je zoekt niet in de collectie van de Drentse bibliotheken aanwezig? Muziekweb van de Centrale Discotheek Rotterdam biedt je de mogelijkheid te zoeken en te reserveren 24 uur per dag, 7 dagen per week in een catalogus met meer dan 400.000 cd's, 300.000 lp's en 15.000 muziek-dvd's. De Centrale Discotheek Rotterdam heeft bijna alle in Nederland uitgebrachte cd’s en daarnaast een groot aantal muziek-dvd's en lp’s.

Je kunt alle cd's van Muziekweb - meer dan 6 miljoen tracks - vooraf beluisteren in alle Drentse bibliotheken via Muziekwebluister.

Het lenen van een cd of muziek-dvd bij de grootste muziekcollectie van Nederland is nu blijvend in prijs verlaagd en kost slechts € 2,50 

 

 

Leendirect

Aanvragen kan allemaal thuis vanachter je eigen pc via de dienst Leendirect van Muziekweb. Via een postcodecheck vind je de dichtstbijzijnde bibliotheek waar je landelijke beschikbare cd's, lp's en muziek-dvd's kunt aanvragen. Bij deze vestging kun je langs gaan om je aan te melden voor LeenDirect. Je moet wel bibliotheeklid  zijn en een e-mailadres hebben om je aan te melden als LeenDirect lener. 

De aangevraagde cd, lp of muziek-dvd wordt vervolgens verstuurd naar je bibliotheekvestiging en je krijgt een e-mail zodra de cd daar voor je klaar ligt.

 

Aanvragen bij Muziekweb

Het aanvragen bij Muziekweb kan op twee manieren: 

•Je vindt en reserveert de titels uit de collectie van Muziekweb  gewoon rechtstreeks via de  catalogus van de Bibliotheek als je incidenteel wat aanvraagt. Zoek eerst de cd of dvd die je wilt bestellen. Staat bij wat je hebt gevonden het logo van Muziekweb, klik dan op de button 'Aanvragen' en volg de instructies op het scherm.

•Via Leendirect als je regelmatig iets wilt bestellen. Je krijgt dan een eigen account waarmee je rechtstreeks kunt aanvragen bij

Muziekweb.

De bestelde cd's, dvd's of lp's van Muziekweb kun je afhalen en weer inleveren bij je eigen bibliotheek. De kosten voor het lenen van cd’s, muziek-dvd’s of lp’s zijn nu € 2,50 per titel. 

Tip! 

Weet je niet precies van welke artiest je iets wilt lenen? Voer dan op Muziekweb via muziekadvies favoriete artiesten in en je krijgt een advies over artiesten die vergelijkbare muziek maken.