Muziekwebluister: online luisteren


Werken, studeren of een krantje lezen in de bieb? Wist je dat je ondertussen heerlijk naar muziek kunt luisteren op je telefoon, tablet,  laptop of pc? De volledige collectie van Muziekweb is exclusief in de bibliotheek voor je beschikbaar via Muziekwebluister.

Muziekwebluister is een streaming muziekdienst voor de bezoeker van de bibliotheek. Je kunt ermee luisteren naar de complete cd-collectie van Muziekweb. Je vindt er o.a. de nieuwste releases en je ontdekt er nieuwe muziekstijlen. 

  • Luister naar meer dan 6 miljoen complete tracks
  • Heel veel muziek die je op andere sites niet kunt vinden 
  • Lees over albums, artiesten en genres
  • Voor iedereen gratis exclusief in de bibliotheek.  Thuis kun je op www.muziekweb.nl naar 30 sec. fragmenten luisteren en alle muziekinformatie terug vinden.

Origineel werk

Meer dan de helft van de tracks op Muziekwebluister bestaat uit origineel werk dat je op andere muzieksites, zoals Spotify niet zult vinden. Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: popmuziek, klassiek, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalige muziek, etc. Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en genres.

In de bibliotheek muziek luisteren

  • Op de computers

Muziekwebluister is beschikbaar op alle computers in de bibliotheek. Alle bezoekers kunnen de complete tracks van Muziekwebluister gratis beluisteren.

  • Op je eigen laptop

Muziekwebluister is in de bibliotheek ook via de eigen laptop te gebruiken. Dat betekent dat je als bezoeker met een laptop in de bibliotheek komt om te werken of te studeren tegelijkertijd naar alle nummers uit de Muziekwebcollectie kunnen luisteren!  

Ben je in het bezit van een bibliotheekpas, dan kun je de volledige nummers beluisteren. Door in te loggen met je pasnummer en postcode kun je ook je eigen afspeellijsten aanmaken. Hiermee kun je je ontdekkingen bij je volgende bezoek makkelijk terugvinden. LET OP: per 12 juni log je niet meer in met je pasnummer maar met je e-mailadres. Bestaande leners kunnen hun e-mailadres toevoegen bij 'mijn gegevens' op Muziekweb. 

Een uitgebreide uitleg over de werking van Muziekwebluister vind je op www.muziekweb.nl/Luister.

Cd's en muziekdvd's lenen

Kindercd's en muziekdvd's kun je lenen in Bibliotheek De Nieuwe Kolk. Meer muziekcd's kun je gratis reserveren via de catalogus uit de collecties van Hoogeveen en Emmen. Indien het gewenste exemplaar daar niet beschikbaar is, kun je het aanvragen uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam: Muziekweb