Werk/studieplekken

Op verschillende plekken in de bibliotheek zijn computers beschikbaar. Als bezoeker van de bibliotheek staan ze voor je ter beschikking. Natuurlijk kun je de computers gebruiken om onze website te bezoeken en items uit de collectie te zoeken. Of een groot aantal geselecteerde sites en databanken gratis te raadplegen. Maar de computers zijn ook beschikbaar voor ander gebruik. Dus schroom niet om ze voor werk, studie of ontspanning te gebruiken!  

PC gebruik (Internet en Office Pakket)

Nadat je bent ingelogd heb je toegang tot internet en het Office Pakket (Word, Excel, Powerpoint e.d.) Het gebruik van een eigen USB-stick is mogelijk zodat je je eigen documenten kunt bewerken en opslaan. Vanaf elke computerwerkplek kun je printen. 

  • Bibliotheekleden (van de Drentse Bibliotheken) kunnen in Bibliotheek Assen na het inloggen met de eigen pasgegevens per week gratis 180 minuten gebruik maken van de computerwerkplek. Het tegoed loopt van maandag tot maandag.

Vergeet niet uit te loggen! Als je tegoed niet opgebruikt is, blijft de overgebleven tijd de rest van de week bruikbaar.

  • Niet-leden kunnen bij de betaalautomaat in de bibliotheek een tegoedbon met inlogcode voor een bepaalde tijd aanschaffen.

Vergeet niet uit te loggen!  Als je tegoed niet opgebruikt is, blijft het resterende tegoed nog 365 dagen bruikbaar. Tarieven werkplekgebruik

Printen

Na het de printopdracht verschijnt een code op het scherm. Met deze code print je je opdracht via de betaalautomaat Tarieven printen


Werken op eigen laptop of tablet

Veel studieplekken hebben een stopcontact, zodat je je eigen laptop/tablet kunt gebruiken.

Draadloos internet

Bibliotheek De Nieuwe Kolk heeft WiFi, je kunt gratis gebruik maken van draadloos internet. Het netwerk heet ‘De Nieuwe Kolk Gasten’ en er is geen wachtwoord nodig.