Digitale etalages/dossiers

Wat vind je in de digitale etalages?

Dit is het startpunt naar websites over uiteenlopende onderwerpen met o.a de dossiers: eten en koken, wetenschap en techniek, opvoeding en onderwijs, duurzaamheid en water.

Per thema: geselecteerde boeken, die je direct kunt reserveren, toptitels, dossiers samengesteld door specialisten, maar ook een agenda, artikelen, publicaties, columns, blogs en nog veel meer. Neem dus snel een kijkje bij de Digitale-etalages.

 

Digitale etalages

 

 

Dossiers

Dichter op het scherm Dichtersprofielen van hedendaagse dichters uit de 20ste en 21ste eeuw en van de Dichters des Vaderlands, verzameld en bijgehouden door de Koninklijke Bibliotheek.

Dossiers Koninklijke Bibliotheek Achtergronden bij actuele onderwerpen en dossiers over o.a. schrijvers/literatuur, politiek, cultuur, geschiedenis en sport. Bij belangrijke nieuwsfeiten plaatst de KB webdossiers die de actualiteit verbinden met het verleden. Wil je nog meer lezen over een onderwerp? Elk dossier bevat een lijstje met leestips uit de rijke collectie van de KB. Deze materialen kun je via de  bibliotheek aanvragen.

Literaire dossiers Literaire dossiers van de Openbare Bibliotheek Deventer.

Maatschappelijke dossiers Dossiers met maatschappelijke inhoud samengesteld door de Openbare Bibliotheek Deventer.

Muziekwebwijzer In iedere MuziekWebWijzer wordt een muzikaal thema besproken, zoals Country, Alternative of Klassiek in Vogelvlucht. Deze thema’s zijn onderverdeeld in een aantal onderwerpen waarbij je een beschrijvende tekst kunt lezen, afbeeldingen kunt bekijken of fragmenten kunt beluisteren die horen bij het onderwerp. 

Themafolders Muziekweb Informatie over muziekstromingen, thema's in de muziek en bekende componisten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hiphop, levenslied, musicals, orgelmuziek of muziek in de oorlog.

Themadossiers Bibliotheek Vlissingen Downloadable multimediadossiers (pdf) met veel extra informatie en links naar aanbevolen boeken, filmpjes, websites en kranten/tijdschriftenartikelen.

Themadossiers Mijn eigen bibliotheek Dossiers van Bibliotheek Groningen met achtergrondinformatie, links en boekentips over thema’s als aardgas en Groningen en over onderwerpen uit de literatuur en schijvers.