Bibliotheek Assen: Speciaal voor iedereen.

Boeken lenen

Maak kennis met de werelden

De uitgebreide collectie hebben we over verschillende werelden verdeeld. Hier is het  makkelijk zoeken en heerlijk struinen. Je vindt in elke wereld eenvoudig wat je zoekt én ontdekt er meer dan je van te voren had kunnen bedenken. Niet gevonden wat je zocht? Met behulp van computers vind je snel de plek van het item van jouw voorkeur. Ook zijn medewerkers aanwezig die je kunnen helpen.

Het aanbod voor volwassenen presenteren we in vijf inspirerende werelden:

• Cultuur & literatuur
  • Actueel
  • Liefde & leven
  • Spanning & avontuur
  • Assen de hoofdstad van Drenthe

De werelden voor kinderen zijn:

• Woonkamer 0-9 jaar
  • Doen 9-12 jaar
  • Dromen 9-12 jaar
  • De wereld en ik 9-12 jaar
  • Natuur 9-12 jaar

Bij de afdeling voor de jongsten hebben kinderen meegedacht over de inrichting

In het boekbeleefparadijs vinden kinderen tot 12 jaar vertier: vanuit een toren overzie je de hele bibliotheek, in een wolk droom je weg in een lekker boek, je luistert er naar een voorstelling of je verstopt je in de grot met een stripverhaal.

Voor jongeren van 12 jaar en ouder is er op de 1e etage een eigen wereld: 12Plus.