Abonnementen

Handig: Een Groot-abonnement

De voordelen voor slechts €11,50 extra:

  • Onbeperkt lenen en reserveren!!!
  • Dubbele uitleentermijn (boeken 6 weken, cd's en dvd's 2 weken)
  • Handige inleverattentie per e-mail

Abonnementsvormen

  • Basis abonnement 
  • Groot abonnement
  • Maand abonnement
  • eBook abonnement (niet online af te sluiten)

Bij inschrijving is een legitimatie met een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart verplicht. En er wordt gevraagd om je IBAN nummer. Voor personen tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers in het bezit van een geldig legitimatiebewijs het inschrijfformulier te ondertekenen. 

Het aantal leenstrips geeft aan hoeveel exemplaren (boeken, tijdschriften, cd's, dvd's, blu-raydisks, cd-rom's etc.) je per jaar kunt lenen. Alleen voor Toptitels betaal je leengeld, zie onder Tarieven 

Abonnementhouders kunnen gratis e-books lenen uit de steeds groeiende collectie e-books via het landelijk E-book platform

Soort
abonnement

Prijs
2016  

Aantal
leenstrips

Aantal
reserveringen

Inleverattendering
per mail

0 t/m 18 jaar
       
Jeugd abonnement gratis  onbeperkt    
19 jaar en ouder:        
Basis abonnement 48,00  125    
Groot abonnement €59,50  onbeperkt onbeperkt ja
Maand abonnement  €10,00  20    
eBook abonnement €42,- leen elke 3 weken
10 e-books tegelijk
 n.v.t.  
Factuurkosten
(n.v.t. bij automatische incasso)
€2,50      
Pabo Stenden Assen         
Op vertoon van schoolkaart 50 % korting op een basis abonnement €24,00  125    
Duplicaat 
(vervanging zoekgeraakte pas)
€5,00        
         

AsserPas als bibliotheekpas gebruiken

Inwoners van Assen zijn in bezit van een Asser Pas.
Koppel je bibliotheekabonnement aan je Asser pas en profiteer van aanbiedingen. Lees meer

 

 Geef een abonnement cadeau

Maak iemand blij met een jaar lang ontspanning, verdieping en inspiratie! Geef een cadeaubon voor een bibliotheekabonnement aan een in de provincie Drenthe woonachtige vriend(in), collega, relatie of familielid. Verkrijgbaar aan de balie van de bibliotheek.

Lenen en verlengen
Je kunt per keer zoveel lenen als je wilt, tot het maximum aantal leenstrippen is bereikt. Hoeveel je hebt geleend, wordt bijgehouden op de uitleenbon. Je kunt dit ook nakijken door in te loggen op de website. Een verlenging telt ook als een uitlening en wordt afgetrokken van het totaal aantal leenstrippen. Verlengen kan maximaal twee keer, mits het te verlengen materiaal niet gereserveerd is. Niet gebruikte uitleentegoeden vervallen aan het einde van de abonnementsperiode. Zie verder bij Verlengen.

Met je pas lenen bij alle Drentse bibliotheken
Lid van Bibliotheek Assen? Dan kun je lenen bij alle openbare bibliotheken in Drenthe. Het geleende weer inleveren kan ook bij elke willekeurige Drentse openbare bibliotheek.

Extra inleverpunten
Er zijn 4 extra inleverpunten in supermarkten in Assen. Onder openingstijden van de supermarkt in de buurt  lever je daar het geleende van de bibliotheek via de daarvoor bestemde boekenbus weer in.

Contributieperiode
Je wordt lid voor de periode van 1 jaar (m.u.v. het maand- en toeristenabonnement). Wanneer je bijvoorbeeld in april lid wordt, loopt het abonnement tot 1 mei van het volgende jaar. Het abonnement wordt automatisch verlengd, tenzij je opzegt. Opzeggen kan per e-mail, brief, telefoon of in de bibliotheek.  
Gedurende het abonnementsjaar kun je een basis-abonnement omzetten naar een groot-abonnement. Wijzigen van een groot-abonnement in een basis-abonnement is alleen mogelijk als de nieuwe contributieperiode ingaat.

Lenen bij de Openbare bibliotheek Groningen

Ben je lid van een bibliotheek in de provincie Drenthe, dan kun je tegen een gereduceerd tarief een basisabonnement of een Martini-basisabonnement nemen. Je kunt ook met een (extra) gratis abonnement alleen studieboeken lenen tegen een kleine vergoeding per boek.

Bij inschrijving moet je een persoonslegitimatie meenemen en wordt een contante betaling (je kunt ook pinnen) gevraagd. Dit geldt ook voor het eenmalig lenen.

Kijk op site van de Openbare Bibliotheek Groningen voor de mogelijkheden en tarieven.

Over je abonnement

  • Waar kan ik mijn klantnummer vinden?

Je klantnummer vind je op de bibliotheekpas of factuur.

  • Stopt mijn abonnement automatisch?

Nee, tenzij expliciet anders vermeld, zijn de abonnementen die je afsluit tot wederopzegging en worden automatisch verlengd.

  • Wanneer eindigt mijn abonnement?

Je vindt de looptijd en de vervaldatum op je factuur of op je persoonlijke pagina onder 'Mijn gegevens' nadat je bent ingelogd. Ook kun je hierover contact opnemen met de bibliotheek. Als je het abonnement wilt beëindigen, dan verzoeken wij je dat te doen bij de bibliotheek waar je bent ingeschreven.

Lidmaatschap opzeggen
Voor de eerste keer ga je een contractperiode van 1 jaar aan, tenzij je abonnementsvorm voor een kortere duur bent overeengekomen, zoals een maandabonnement. Alleen in het eerste jaar kun je niet tussentijds opzeggen. 

Je kunt je abonnement tussentijds opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. De opzegging gaat in per de 1e van de maand. Hierbij brengen we €5,-  administratiekosten in rekening.
  
Opzeggen kan per brief, e-mail, telefonisch of aan de balie in de bibliotheek.