Lid worden

Je bent van harte welkom in Bibliotheek Assen! Iedereen mag binnenlopen voor de gezelligheid, om te lezen, te internetten en wat te drinken. Wil je iets lenen, dan heb je een abonnement nodig. Op vertoon van je bibliotheekpas krijg je korting bij deelname aan inspirerende workshops, lezingen en evenementen die Bibliotheek Assen organiseert. Een abonnement is geldig bij alle bibliotheken in Drenthe, je kunt dus lenen en terugbrengen bij elke vestiging binnen de provincie. Tot 19 jaar is het abonnement gratis, daarna betaal je jaarlijks contributie.

  • Online inschrijven
    Je kunt via deze pagina een abonnement nemen op de bibliotheek*.  Online een lidmaatschap regelen kan alleen als je akkoord gaat met automatische incasso. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail van je aanmelding. Je kunt je lenerspas daarna afhalen in Bibliotheek Assen. Neem bij het afhalen ook je geldige ID-bewijs mee. De AsserPas als bibliotheekpas biedt je nog meer voordeel.  Wil je de AsserPas als bibliotheekpas gebruiken, neem deze dan ook mee bij het afhalen, dan wordt je abonnement gekoppeld.


Schrijf je hier in als lid

 

  • Inschrijven via de receptie
    Je kunt lid worden van de bibliotheek door je bij de receptie in De Nieuwe Kolk in te laten schrijven. Er wordt dan direct een pas aangemaakt waarmee je ook meteen kunt lenen. Denk er wel aan een legitimatiebewijs mee te nemen.

 

* Online inschrijven kan alleen voor een betaald abonnement. Jeugd t/m 18 jaar, voor wie het lidmaatschap gratis is, kan zich inschrijven via de receptie.

Tot 18 jaar kun je alleen met toestemming van je ouder/verzorger lid worden. Ouders zijn en blijven - tot hun kind 18 jaar wordt - verantwoordelijk voor het nakomen van financiële verplichtingen, zoals het betalen van te-laat-geld.


Bibliotheekzaken regelen

Handig: Als bibliotheeklid regel je meteen online, via deze website en de Bibliotheek Wise app je bibliotheekzaken. 

 

Meer weten over het bibliotheeklidmaatschap? 
Alle informatie over het abonnement op een rij