Website Bibliotheek Assen wordt niet meer ge-update

18 augustus 2017

Vanwege de lancering van de nieuwe website DNK.nl wordt deze website van Bibliotheek Assen niet meer ge-update. Je kunt op dnk.nl terecht voor alle informatie, het bestellen van tickets en verlengen en reserveren van boeken.

Lees meer »

Nieuwe website DNK.nl

21 juni 2017

Nadat op 1 januari 2017 Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk zijn gefuseerd, komt er nu ook één website. Deze zal een samensmelting zijn van de websites bibliotheekassen.nl en dnk.nl.

Lees meer »

Raad van Toezicht DNK met Titia Siertsema compleet

14 juni 2017

De Raad van Toezicht van DNK is met de benoeming van mevr. Titia Siertsema als voorzitter compleet. Daarmee is de fusie van Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk ook bestuurlijk afgerond.

Lees meer »

DNK op zomers festival: Zomerzinnen

8 juni 2017

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni vindt het zomerse literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen plaats in Amen. Twee dagen lang zijn er optredens – o.a. van Bert Wagendorp, Marcel Möring en Jan van Mersbergen – in tenten, op een buitenpodium, in een schaapskooi en een boerenschuur. En DNK draagt ook een steentje bij!

Lees meer »

Het Pauperparadijs

7 juni 2017

Het Pauperparadijs is een indrukwekkend theaterspektakel, opgevoerd in het mooie Veenhuizen. De theatervoorstelling is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen. Een prachtig verhaal over arm en rijk, de liefde, het leven en alle obstakels van dien en jij kan hiervoor 2 kaarten winnen!

Lees meer »

Exclusieve tickets voor bibliotheekleden

26 mei 2017

Het populaire theater in Diever staat ook dit jaar weer garant voor uitverkochte shows en spectaculair theater. Als lid van de Bibliotheek in Drenthe kan je op vrijdag 7 juli exclusief genieten van een speciale bibliotheekvoorstelling. Een onvergetelijke ervaring!

Lees meer »

Tweedehands boekverkoop 12 daagse

23 mei 2017

Heerlijk snuffelen tussen de oude boeken en net dat ene exemplaar vinden die je graag mee wil nemen op vakantie. Dat kan tijdens de grootse boekverkoop van de Bibliotheek in DNK. Dit keer een boekverkoop van dagen lang!

Lees meer »

Wat maak jij?

22 mei 2017

Morgen start de campagne 'ABC van het Maken' voor meer maakonderwijs in Nederland. Hiermee willen we kinderen op een positieve manier stimuleren om te maken in het onderwijs. Tijdens deze maakweek doen wij actief mee met een workshop Virtueel Kleien van het JackLab en DAF.

Lees meer »

Kom een cadeautje halen in de bieb!

22 mei 2017

Aanstaande vrijdag mogen we weer 100 leuke cadeautjes uitdelen die worden aangeboden door Cateringservice Mennega. Kom jij er ook één halen?

Lees meer »

Leer alle geheimen van uw tablet kennen

17 mei 2017

Of je nou informatie zoekt, wilt videobellen met de (klein)kinderen of je favoriete foto’s wilt delen met vrienden: met een paar handelingen op de tablet is het al mogelijk. DNK biedt regelmatig tablet-workshops in de bibliotheek aan, die voor iedereen goed te volgen zijn.

Lees meer »

Feestelijke opening Taalhuis

17 mei 2017

Woensdag 31 mei opent het Taalhuis in De Nieuwe Kolk op feestelijke wijze, ben jij erbij? Vanaf 18.30 uur is er een informatiemarkt te bezoeken van de meewerkende organisaties. Bovendien zijn er prachtige optredens van niemand minder dan René Karst!

Lees meer »

Feestelijke Seizoenspresentatie

12 mei 2017

Tijdens deze feestelijke presentatie van het nieuwe culturele seizoen ’17-’18 maakt u kennis met het gloednieuwe aanbod van DNK. Als bezoeker hebt u de absolute primeur en krijgt u na afloop van deze avond de nieuwe DNK-brochure mee naar huis.

Lees meer »

Met 50% korting naar festival Zomerzinnen

10 mei 2017

Zomerzinnen is het grootste literatuurfestival van het Noorden. De 11e editie van het festival vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni plaats in tenten, op een buitenpodium, in een schaapskooi en in een boerenschuur. Het thema dit jaar is 'het hoogste woord'. Bibliotheekleden krijgen 50% korting.

Lees meer »

Nooit meer te laat je boeken inleveren!

28 april 2017

Vanaf 3 mei ontvangen ook jeugdleden t/m 18 jaar een gratis herinneringsmail voor het inleveren van boeken. Geef je e-mailadres door en ontvang een e-mail als je boeken bijna moeten worden ingeleverd.

Lees meer »

Honderd dagen gratis lidmaatschap voor nieuwe leden

13 april 2017

De bibliotheek in Assen bestaat 100 jaar en dat vieren we met een mooie jubileumactie. Want voor wie nog niet lid is heeft de bibliotheek in de periode van 15 april tot 15 mei een cadeau. Voor elk jaar dat de bibliotheek bestaat, ontvang je één dag lidmaatschap gratis!

Lees meer »

Zing-met-me-mee café

12 april 2017

Leer al zingend Nederlands met bekende meezingers Het ‘Zing-met-me-mee café’ in De Nieuwe Kolk is geopend! Kom jij ook? Zing mee met alle bekende Nederlandse hits van toen en nu. Een middag genieten van muziek en zang voor jong en oud!

Lees meer »

Beleef Koningsdag op het Kolkplein in Assen!

10 april 2017

Op Koningsdag is er van 10.00 tot 17.00 uur van alles te beleven op het Kolkplein in Assen! Koop mooie titels op de boekenmarkt óf verkoop je eigen boeken, geniet van gezellige sixty’s muziek en van een sfeervol terras. Voor de kinderen is er een springkussen en ze kunnen een gratis ritje maken op een trike!

Lees meer »

De favoriete boeken van Bert Heerink, Hilko Folkeringa, Jos Visscher en Marleen Ekelmans

29 maart 2017

Deze aflevering van Kolkende Taal met als gasten Bert Heerink, Hilko Folkeringa en Jos Visscher werd op zondag 29 januari opgenomen in Studio 1C. Presentatrice Diana de Groot sprak met de gasten over hun leven, werk en over de boeken die een rol in hun leven spelen. Jetze Dam ging op bezoek bij Marleen Ekelmans.

Lees meer »

Jonge Jury 2017

27 maart 2017

Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan ben jij de Jonge Jury! Verslind de Leestips en breng je stem uit op jouw favoriete boek(en). Het boek met de meeste stemmen wint de Prijs van de Jonge Jury 2017.

Lees meer »

Unica nieuwe sponsor DNK (De Nieuwe Kolk Assen)

24 maart 2017

Assen, 24 maart 2017 – De directies van Unica en DNK hebben aan het begin van de middag hun handtekening gezet onder een sponsorcontract. Vanaf vandaag heet de VIP Lounge in De Nieuwe Kolk minimaal één jaar lang Unica Lounge.

Lees meer »

Volgende pagina »