Apps bij kinderboeken

appSteeds meer mensen kopen tablets, en kinderen kunnen er ook uitstekend mee overweg.  LCD-kleurenscherm, lichtgewicht, handzaam formaat en touchscreen. Voor kinderen zijn er inmiddels talrijke apps voor de tabletpc beschikbaar. Apps voor zowel (prenten)boeken als educatieve en recreatieve toepassingen.

Apps bij kinderboeken

Een kinderboek op de tablet is geen lineaire verhaallijn, maar een interactief avontuur, waar kinderen invloed hebben op het verhaal. Een app van een kinderboek blijkt het enthousiasme voor het bijbehorende gedrukte boek enorm te versterken. Illustratoren en kinderboekenschrijvers zijn hun focus aan het verleggen en ontwikkelen een digitale versie van hun kinderboeken.

Lijst met kinderboekenapps Boek2Downloads houdt een lijst bij van kinderboekenapps die tevens beschikbaar zijn als papieren boek.

Juniorboek.nl Een overzicht van alle Nederlandstalige kinderboeken en prentenboeken, die voor tablets en smartphones beschikbaar zijn voor kinnderen tot 10 jaar. Voor iPad, iPhone of een op Android gebaseerd apparaat. En een overzicht van alle digitale tekstboeken voor kinderen op ePub-formaat, ook wel e-book genoemd

Lees apps met reviews op de site van Bibliotheek.nl

Welke  apps zijn geschikt?

Niet alle verappte prentenboeken zijn even geslaagd. Soms is het eigenlijk niet veel meer dan een prentenboek dat door de app wordt voorgelezen. 
Lees hier meer over op de website Mijn Kind Online Apps voor jonge kinderen

Meer apps voor kinderen:

Op TabletPortaal vind je een overzicht van apps van digitale (prenten)boeken en educatieve apps. De site is gericht op het onderwijs, maar ouders kunnen hier ook hun voordeel mee doen.