Bereslim met digitale prentenboeken

Gratis toegankelijk in de bibliotheek

In de bibliotheek kunnen peuters en kleuters gratis ruim veertig digitale prentenboeken van Bereslim.nl bekijken. De inzet van digitale prentenboeken blijkt een uitstekende methode om op een laagdrempelige manier de taalontwikkeling bij jonge kinderen te stimuleren. 

Met de biebactie kun je thuis 3 weken gratis Bereslimme Boeken spelen.

Probeer nu thuis ook de Bereslimme Boeken en geniet met je peuter/kleuter van de verhalen. Via Bereslim krijg je een code toegang voor het thuisgebruik van de Bereslimme Boeken.

Hieronder enkele voorbeelden van digitale prentenboeken (klik op de boekomslagen):

Dotties eieren   Jules op de boerderij   Lotje is jarig

Wat zijn Bereslimme prentenboeken?

In digitale prentenboeken zijn de verhalen op de computer tot leven gebracht met bewegende figuren, achtergrondmuziek en een goede vertelstem. Het gaat om prentenboeken van bekende auteurs zoals Max Velthuijs en Yvonne Jagtenberg. Veel verhalen zijn ingesproken door BN-ers, waaronder Frank Groothof (Sesamstraat), Anita Witzier en Yvon Jaspers. De animaties zijn onder andere van de hand van tweevoudig Gouden Kalf winnaar John Croezen. De digitale prentenboeken van Bereslim.nl zijn geschikt voor peuters en kleuters van ca. 3 tot 7 jaar. Ze hebben als doel de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. De pedagogische kwaliteit is geborgd door nauwe samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Leiden.

Stimuleren taalontwikkeling bij kinderen

Uit onderzoek is gebleken dat films, muziek en geluidseffecten in combinatie met gesproken tekst tot een beter begrip leiden van een voorgelezen verhaal en tot een toename van de woordenschat. De inzet van digitale prentenboeken in het onderwijs stimuleert de taalontwikkeling en kan leiden tot een verminderde kans op leerproblemen. Door inzet van multimedia wordt al een winst van 5-6 nieuwe woorden per dag bereikt ten opzichte van het aantal woorden dat kinderen per dag bijleren zonder inzet van deze media, namelijk 2-3 woorden per dag.

Prentenboek erbij

Het digitale prentenboek is een aanvulling op het voorlezen. De pc vervangt niet het gezellige en intieme voorleesmoment met het papieren boek samen met je kind. Dus pak ook het prentenboek erbij en blijf ook voorlezen, zoals je gewend bent.