PEGI normen

logo_pegiHet Pan-European Game Information (PEGI) leeftijdsclassificatiesysteem is opgezet om Europese ouders te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over de aankoop van films, dvd's en computerspellen.

Systemen voor leeftijdsclassificatie zorgen ervoor dat op amusementsproducten als films, video's, dvd's en computerspellen duidelijk is aangegeven voor welke leeftijdsgroep zij minder geschikt zijn.

 
 

De classificatie op een spel bevestigt dat het geschikt is voor spelers van een bepaalde leeftijd en ouder. Een PEGI 7 spel is dus niet geschikt voor kinderen jonger dan zeven jaar en een PEGI 18 spel is alleen geschikt voor volwassenen van 18 jaar en ouder. Bij een PEGI classificatie gaat het om de leeftijd die geschikt is om een spel te spelen, niet om de moeilijkheidsgraad.

Meer informatie: PEGI

De bibliotheek hanteert bij het uitlenen de PEGI normering.

Hoe werkt het in de bibliotheek?

Ook de Bibliotheek heeft met de Kijkwijzer en PEGI te maken. Op de dvd’s en games die de Bibliotheek uitleent, staat het advies van Kijkwijzer/PEGI. Dit advies is in het computersysteem van de Bibliotheek ingevoerd. Bij het uitlenen kijkt de computer naar je geboortedatum. Wanneer de Kijkwijzer of PEGI meldt dat je te jong bent, kun je de dvd of game niet lenen.


PEGI symbolen