PressReader, gratis de nieuwste kranten en tijdschriften

De bibliotheek biedt PressReader aan. PressReader is een databank met duizenden dagbladen en tijdschriften in zo'n 60 talen. Elke dag kun je via de PressReader-app de nieuwste kranten of tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Kranten én tijdschriften!
PressReader bevat binnen- en buitenlandse kranten, zoals Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en voor het Nederlandse taalgebied NRC en De Telegraaf! Daarnaast vind je er ook bekende tijdschiften als Top Gear, Paris Match, PC Format, PC Gamer, Science Uncovered, Digital Camera World, Health Food Guide en Classic Cars.

De databank bevat een archief tot 90 dagen terug. De volledige kranten en tijdschriften worden gepresenteerd in de originele opmaak. Op de site van PressReader vind je een voorproefje en een titeloverzicht per land.

PressReader app: haal de kranten op in de Bibliotheek en lees ze thuis of onderweg!
Met de mobiele app van PressReader kun je de kranten of tijdschriften thuis of onderweg lezen op mobiel of tablet. Ga hiervoor eerst naar je Bibliotheek, maak daar verbinding maken met het WiFi-netwerk en download de gewenste kranten of tijdschriften.  PressReader app is gratis te downloaden voor:

7 dagen gratis kranten en tijdschriften downloaden!
De PressReader app bevat de zogenaamde 'Radiant Access functie'. Dat houdt in dat na een bibliotheekbezoek met je tablet of mobiel, je contact hebt gemaakt via de PressReaderapp met het Wifi-netwerk, je nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften kunt downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg! Wil je daarna de app blijven gebruiken, dan kun je in de Bibliotheek opnieuw contact maken en weer 7 dagen gratis downloaden. PressReader is door iedereen te gebruiken, je hoeft je géén lid van de Bibliotheek te zijn. 

Pressreader op de laptop
Pressreader kun je in de biblioheek ook op je laptop raadplegen. Ga dan naar de website van Pressreader. Ook voor de laptop geldt, dat zodra je contact hebt gemaakt met het wifi-netwerk van je bibliotheek de 'Radiant Access functie' wordt geactiveerd en je thuis 7 dagen lang kranten en tijdschriften kunt downloaden.

Presseader is beschikbaar op de pc's in de bibliotheek
Ga naar de website van Pressreader om de kranten op een computer in de bibliotheek te raadplegen.

Nog meer mogelijkheden: vertalen, voorlezen, delen
PressReader bevat diverse extra functies, zoals vertalen, voorlezen, delen van artikelen en b.v. je kunt je abonneren op een door jouw ingesteld nieuwsonderwerp. 

Het is mogelijk om het leesvoer zowel op land als op onderwerp te selecteren. Op deze manier kan er specifiek gezocht worden. Zo zijn er bijvoorbeeld 141 soorten kooktijdschriften te vinden en 185 bladen over Business en Finance. Voor bijna elke hobby en elk beroep is er wat interessants te lezen op PressReader.

Ook voor niet leden
PressReader is door iedereen te gebruiken, je hoeft je géén lid van de Bibliotheek te zijn.

Hulp
Instructiefilmpjes over het gebruik van PressReader (Engelstalig)