De bibliotheek óók voor toeristen

Voor de toeristen is een bezoek aan de bibliotheek zeker de moeite waard. Je kunt er bijvoorbeeld  internet gebruiken en even je e-mail checken.

Is het een dag wat minder goed weer, dan kun je in de bibliotheek terecht voor een kop koffie en om de krant of tijdschriften te lezen.

Je kunt ook lid worden en materialen lenen. Koop een maandabonnement (zie bij abonnementen), waarmee je 20 boeken, tijdschriften of dvd's e.d. kunt lenen en waarmee je ook gratis gebruik kunt maken van het intwernet in de bibliotheek.

Toeristische informatie

De bibliotheek heeft toeristische informatie in de vorm van boeken en folders over attracties en evenementen in de regio: wandel-, skeeler- en fietsroutes, plattegronden, telefoonnummers en adressen, enzovoort.

Ontdek Drenthe: online zoeken en boeken

In.drenthe.nl is de website voor kunst, cultuur, recreatie en toerisme in Drenthe. Hier vind je leuke restaurants, cafe's, natuurgebieden, wandelroutes, fietsroutes en evenementen in de buurt.